Πρόγραμμα «Υποστήριξη Ομάδων Δασοπυροπροστασίας»

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή του εξοπλισμού για τις Εθελοντικές δυνάμεις Σχηματαρίου από το Πρόγραμμα «Υποστήριξη Ομάδων Δασοπυροπροστασίας»

H WWF Hellas σε συνεργασία με το ΜΚΣ Δεσμός και το HIGGS προχώρησαν στην έμπρακτη ενίσχυση εθελοντών δασοπυροπροστασίας, που επιχειρούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου για να προστατέψουν τα δάση μας. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Εθνικής Τράπεζας

H πρωτοβουλία ενίσχυσης θα κινηθεί σε δύο παράλληλους άξονες:

α) τη σημαντική ενίσχυση σε υλικό εξοπλισμό 50 εθελοντικών ομάδων από όλη τη χώρα που θα επιλεγούν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων αξιολόγησης.

β) την κατάρτιση για τις δασικές πυρκαγιές μέσω εξειδικευμένων εργαστηρίων

Η Α ‘ φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε με την παραλαβή του εξοπλισμού . Οι Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου παρέλαβε τον κάτωθι εξοπλισμό:

Πυράντοχες Στολες – ΣΕΤ- Διασωστών Εθελοντών

Άρβυλα Δασοπυρόσβεσης HELECHO

Πλεκτή Κουκούλα Πυροσβέστη FHR016 Kalisz

Σωλήνες με storz 0.25cm Herkules 25mm/25m

Αυλούς με storz 0.25cm POK DN25/8 Storz 25

Τσουγκράνα δασοπυρόσβεσης Fire line

Σκαπτικό πολυεργαλείο Fire line

ΣΚΟΥΠΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ALASKA CVC0302-AA

ΣΚΟΥΠΑ πολλαπλών λειτουργιών ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΟΜΠΛΕ

Επινώτιους Πυροσβεστήρες

Κράνη

Μάσκες ½ προσώπου, dragger x-plore 3300 δυο φιλτρων

Ζώνη στήθους διπλή για radio truenorth

Γάντια Πυροσβεστών Πυρίμαχα

Η ένταξη των Ε.ΔΥ.Σ. στο πρόγραμμα , με την προμήθεια εξοπλισμού δασοπυρόσβεσης που χορηγήθηκε, την καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματική στο πεδίο και ιδιαίτερα στο μέτωπο της πυρκαγιάς , ενισχύοντας την αποτελεσματικότητας, αλλά και την ασφάλεια των μελών της, σε ενδεχόμενη συμμετοχή μας σε συμβάντα πυρκαγιάς ως πεζοπόρου τμήματος ομάδας.

Για μια ακόμη φορά , το ΔΣ και τα μέλη εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς το ΜΚΣ Δεσμός, το WWF Ελλάς και το HIGGS για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και προς το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, το Κοινωφελούς Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και της Εθνικής Τράπεζας που με την υποστήριξη τους υλοποιείται το πρόγραμμα.