Οι Ε.ΔΥ.Σ στο Συντονιστικό στη Λειβαδία 2-4-2015

20150402_134137 20150402_121525 20150402_113823

Την Πέμπτη 2/4/2015 στη Λιβαδειά,πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Το παρόν στη συνεδρίαση έδωσαν εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., του Στρατού, της Αεροπορίας,της Πυροσβεστικής, των Δημοτικών Αρχών και του Δασαρχείου. Παρούσες ήταν και οι Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου (Ε.ΔΥ.Σ) εκπροσωπούμενοι από τον πρόεδρο κ. Καττό Κων/νο, την γεν. γραμματέα κα Σταυρίδου Ευαγγελία, τον ταμία κ. Καραβαράκη Γεώργιο και τα μέλη κ. Καπάκα Μιχάλη και Σαράφογλου Πολύκαρπο.
Κατά την διάρκεια του Συντονιστικού συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν τους προηγούμενες μήνες από τα εντονότατα καιρικά φαινόμενα των χιονοπτώσεων και βροχοπτώσεων και πώς αυτά αντιμετωπίστηκαν από τις παρευρισκόμενος αρχές και τους θεσμούς. Αναφορά έγινε και στα λάθη και τις παραλήψεις με σκοπό την αποφυγή τους στο μέλλον. Στο τραπέζι τέθηκε επίσης το φλέγον ζήτημα της αντιμετώπισης των ενδεχόμενων πυρκαγιών της περιόδου που έρχεται και όλα τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν για την μείωση των πιθανοτήτων πρόκλησης και έξαρσής τους.
Ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο των Ε.ΔΥ.Σ. κ. Καττό Κων/νο από την Αντιπεριφερειάρχη κα Παπαθωμά και την υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του νομού κα Καραδήμα, ο οποίος αφού μίλησε λεπτομερώς για τις δράσεις της ομάδας κατά τις περιόδους της κακοκαιρίας, αναφέρθηκε λεπτομερώς και στις δυνατότητες που έχουν πλέον οι Ε.ΔΥ.Σ. για την ολοκληρωμένη και επαγγελματική στήριξη των αρχών της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής στο έργο τους, αφού διαθέτουν εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα μέλη, καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό, από οχήματα έως μηχανήματα και εργαλεία.
Την ευγνωμοσύνη της για το εκπονούμενο έργο και τις δράσεις των Ε.ΔΥ.Σ., υποστηρικτικά στον κρατικό μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας, εκδήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης ,με την πρόσκληση των εκπροσώπων των Ε.ΔΥ.Σ. σε κατ’ ιδίαν συζήτηση στο γραφείο της, μετά το πέρας των εργασιών του Συντονιστικού Οργάνου. Εκεί συζητήθηκαν λεπτομερέστατα οι δράσεις των Ε.ΔΥ.Σ. καθώς και οι τρόποι με τους οποίους αυτές μπορούν να ενισχύσουν το έργο της Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό επίπεδο. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο για συγκέντρωση όλων των υπαρχόντων Εθελοντικών Οργανώσεων του νομού, με υπόδειξη της ορθής λειτουργίας των Ε.ΔΥ.Σ και οργάνωσης,σύμπραξη, συνεργασία και συντονισμό σε πιθανές μελλοντικές έκτακτες ανάγκες τις περιφέρειας.