Διοικητικός Απολογισμός Εθελοντικών Δυνάμεων Σχηματαρίου (ΕΔΥΣ) Έτους 2013

1. Σας γνωρίζουμε ότι, οι δράσεις των Εθελοντικών Δυνάμεων Σχηματαρίου για το Έτος 2013, μεμονωμένα και σε συνεργασία με τις Κρατικές Υπηρεσίες Προστασίας του Πολίτη, αφορούν γενικά, στα κάτωθι:

α. Χρήση του Πυροσβεστικού Οχήματος του Συλλόγου, για περιπολίες και πυροφυλάξεις, στο Δήμο Τανάγρας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, το Πυροσβεστικό Όχημα διένυσε 5.000 χιλιόμετρα, συμμετέχοντας σε όλα τα περιστατικά και συμβάντα όπως φωτιές, πλημμύρες, ατυχήματα, διασώσεις ζώων και ανθρώπων και όχι μόνο.

β. Εθελοντική προσφορά, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, σε περιπολίες και περιστατικά διάρκειας 120 ημερών. Συγκεκριμένα:

(1)Οι Εθελοντικές Δυνάμεις του Συλλόγου πραγματοποίησαν 2.000 ώρες πυροφύλαξης και περιπολίας, σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

(2)Συμμετείχαν σε περισσότερα από δέκα (10) περιστατικά κατάσβεσης πυρκαγιάς, συνδράμοντας αποφασιστικά στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

γ. Εθελοντική προσφορά, κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, σε έκτακτα περιστατικά και συμβάντα. Συγκεκριμένα:

(1) Οι Εθελοντικές Δυνάμεις του Συλλόγου, συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανεύρεση χαμένων ανθρώπων στο δάσος.

(2) Συμμετείχαν σε διασώσεις ζώων, από βέβαιο πνιγμό, σε αρδευτικά κανάλια και πηγάδια.

(3) Συνέδραμαν στις μεταφορές ασθενών σε κέντρα ΕΣΥ και παρείχαν βοήθεια σε ηλικιωμένους και άρρωστους ανθρώπους στο σπίτι.

δ. Συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαφόρων συλλόγων, ομάδων και Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα:

(1) Οι Εθελοντικές Δυνάμεις του Συλλόγου, συμμετείχαν στις συσκέψεις του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκαν στη Λειβαδιά και στη Λαμία.

(2) Συμμετείχαν σε καθαρισμούς παραλιών του Δηλεσίου.

(3) Συμμετείχαν ενεργά σε αγώνες στίβου.

(4) Συμμετείχαν ενεργά στη διενέργεια του “Αθανασάκιου Ημιμαραθώνιου” που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στο Δήμο Τανάγρας.

(5) Συμμετείχαν σε ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των σεισμών σε πολλά σχολεία του Δήμου Τανάγρας.

(6) Συμμετείχαν στη διεξαγωγή δύο (2) ποδηλατικών γύρων που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Τανάγρας.

(7) Συμμετείχαν ενεργά σε πάνω από δεκαπέντε (15) περιστατικά με συστάσεις σε ελεγχόμενες καύσεις, σε αυλές, αγρούς, χωράφια κλπ.

2. Τέλος, ο Σύλλογος παραμένει ενεργός και δυνατός, με όρεξη για δουλειά και προσφορά, οποτεδήποτε απαιτηθεί και κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Το ΔΣ της ΕΔΥΣ